Klystír - očista čriev

Totálna detoxikácia tela

1. krok - zmäkčenie organizmu

             
                Zmäkčovať organizmus možme rôzne. Záleží na tom, komu čo vyhovuje. Hlavnou úlohou zmäkčenia je: organizmus uvoľniť, zahriať a nasýtiť vlahou. Toho je možné dosiahnuť návštevou vlhkých parných kúpelov, suchou saunou alebo horúcim kúpeľom. Pre dehydrovaných a vysušených ľudí je vhodnejšie horúca kúpeľ a pre obéznych suchá sauna. Všetkým ostatným postačí vlhký parný kúpeľ. Uvedená procedúra trvá 5 - 25 minút, pričom je NUTNÉ ju zakončiť krátkou (10 - 22 sekúnd) vlažnou alebo studenou sprchou. To hlavné, čo potom musíte cítiť, je uvoľnené prehriate telo. Spomínanú procedúru treba urobiť 3 - 5 krát. V niektorých prípadoch ich je potrebne vykonať viackrát. Všetko závisí od miery zanesenia organizmu a na charaktere vylučovaných nánosov. Denne alebo každý druhý deň sa podrobujeme vždy jednej procedúre. Záleží na možnostiach a na individuálnej výdrži tepla.  Podľa tibetskej ajurvédy na zmäkčenie organizmu veľmi dobre prispieva pitie 20 g rozpusteného masla ráno nalačno a tiež malá ranná masáž celého tela olejom. Následne sa osprchujeme teplou vodou. Avšak pozor! Pre obéznych jedincov s tučnou kožou a nadbytkom hlienu je to nevhodné! Im viac prospeje krátky beh zahrievajúci celý organizmus.

Očista klystírom

Akonáhle sme organizmus zmäkčili 3 - 5 procedúrami, môžeme pristúpiť k očiste hrubého čreva.  Ako niektorí hlásajú, každú liečbu treba začínať röntgenom hrubého čreva a jeho očistou.
Najjednoduchším, najdostupnejším a najefektívnejším spôsobom očisty hrubého čreva je klystír.  V súlade so starobylými medicínskymi prameňmi ako je ajurvéda, klystíry pomáhajú odstrániť 80% chorôb. Spomínanú procedúru teda berte veľmi vážne.  Sám som vyskúšal veľa najrôznejších variantov klystírov (dávkovanie, periodicita, zloženie atď.). Vďaka týmto skúsenostiam som si vytvoril vlastný prístup. Ako potvrdila prax, ukázal sa ako najefektívnejší. Aby ste všetko plne pochopili, rozoberieme si túto tému podrobnejšie. Základom je voda, ktorá mechanicky vymýva obsah hrubého čreva, avšak nestačí na "pripečené" výkalové kamene na stenách. K nej sa spravidla pridáva citrónová šťava (alebo roztok kyseliny citrónovej), jablčný ocot, slabý roztok hypermangánu alebo iné antiseptiká a byliny (harmanček, lastovičník pod.). Uvedené látky čiastočne normalizujú kyslé prostredie v hrubom čreve, výrazne pôsobí na celé spektrum mikroflóry, "vysekávajú" potrebné aj nepotrebné mikroorganizmy. Do istej miery môžu mať na sliznicu zhubný vplyv. Napríklad lastovičník ju dosť vysušuje. Čo teda robiť? Východisko sa ponúka samo:
  1. Hľadať takú látku, ktorá umožňuje odtrhnutie "nánosu";
  2. Ingrediencie musia normalizovať vnútorné pH a tiež cielene ničiť patogénne mikroflóru, bez toho, aby zlikvidovali potrebnú;
  3. Nesmú dráždiť sliznicu čreva.   
Takáto ideálna látka sa v prírode vyskytuje a čo viac, dokonca ju produkuje samotný organizmus - ide o vlastný moč. Je ideálny z ľubovoľného hľadiska.
1. Nielenže premýva hrubé črevo, ale vďaka väčšej koncentrácii solí než v krvnej plazme (rozdiel
môže byť až 150-krát!) A osmóze "vsakuje" vodu zo stien hrubého čreva a dokonca z jeho okolia.
Tak sa nánosy, výkalové kamene a sliz z dutiny brušné odtrhujú!
2. Moč má pH kyslého prostredia, pričom v takej koncentrácii, ktorá organizmu vyhovuje najviac! Keďže ide o produkt samotného organizmu, cielene ničí všetko patogénne v ňom, bez toho aby sa dotkol toho potrebného!
Týmto spôsobom sa výborne a BEZPEČNE obnovuje žiaduce prostredie a mikroflóra hrubého čreva. Mnohé zvieratá, napríklad vtáci, majú vylučovanie moču a exkrementov spojené. Neznekludňujte sa tým.
3. Urina, tým skôr vlastná, v organizme nemôže nič dráždiť. Naopak, podráždenie odstraňuje a lieči! Štruktúru vody v nej určuje sám organizmus. Sú v nej obsiahnuté vlastné antiseptiká, hormóny, vitamíny a bielkoviny - teda najlepšie prostriedky obnovy sliznice v ktorejkoľvek časti organizmu!
Ku klystíru možné využiť ako vlastný moč, tak moč zdravých ľudí. Predovšetkým detí rovnakého pohlavia.


Vylepšená procedúra

Jej efektivita je mnohonásobne vyššia. Potrebujeme k tomu Urinu rMusíme mať 2 litre. Nalejeme ju do smaltovaného hrnca a bez pokrievky varíme tak dlho, až zostane len 500 ml. Týmto spôsobom získame unikátny prostriedok, ktorý sa výrazne líši (v kladnom zmysle) od kvapalného prostredia nášho organizmu. Mierne ju vychlaďte a teplú použite na klystír. Ak ste si klystíry dávali už skôr, potom po tomto jedinom dospejete k záveru, že ste vlastne nerobili vôbec nič, keďže z vás môže vyjsť toľko "parády", o ktorej ste nemali ani tušenie. Pocítite neobyčajnú silu uvedeného zloženia. Prečo je tak účinná ? Tento fakt možno vysvetliť niekoľkými faktormi.
1. Samotná voda je úplne iná. Získava superštruktúru. Zostávajú najlepšie kvapalné kryštály odolávajúce žiaru. Z výskumov vyplýva, že náš organizmus robí neuveriteľne pevným voči všetkým druhom nepríjemných účinkov.
2. Koncentrácia solí v tejto urine môže stúpnuť až 600násobně! Ide o neobyčajnú silu, ktorá z organizmu nielen vstrebáva vodu, ale vďaka výraznej horkej chuti z hrubého čreva strháva polypy a likviduje najrôznejšie ďalšie patologické prejavy. Podstatne sa stimuluje stena, peristaltika sa objavuje sama od seba.
Po jednom až dvoch takých klystírou sa vytrácajú hlísty a iné drobné živočíchy, však žiadúca mikroflóra zostáva nedotknutá!
3. Hoci sa následkom tepelného spracovania uriny ničia všetky organické látky, vznikajú nové - neorganické, nebielkovinové, ktoré sú mnohonásobne silnejšie ako hormóny, vitamíny atď.!

Výsledkom spomínaných klystírov je oveľa rýchlejšia normalizácia pH a mikroflóry, pričom sa obnovujú nielen sliznice a peristaltika, ale súčasne sa liečia hemoroidy, polypóza (výskyt niekoľkých polypov v jednom orgáne), paraproktitida (zápal okolo konečníka) a kolitída (podráždenie až zápal hrubého čreva) . A to nie je všetko. Vďaka vysokej "absorpčnej" schopnosti sa do hrubého čreva z dutiny brušnej dostáva tekutina, ktorá so sebou berie i hlien. Zásluhou toho odhadzujete patologický hlien (ktorého sa dá zbaviť len dlhodobým hladovaním), ktorý sa "usadil" v obličkách, pankrease, na stenách močového mechúra, v pohlavných orgánoch atď. a potláča ich životné aktivity. Akonáhle sliz vylúčite, všetky zmienené orgány sa "spamätajú". Presvedčíte sa o tom sami. Svaly slabín, ktoré následkom slizu slabnú a praskajú, čo považujeme za jeden z hlavných faktorov vzniku zápchy, sa spevnia.  Tieto klystíry už použili viacerí ľudia a presvedčili sa o ich vysokej efektivite.
Je nutné zachovať istú opatrnosť. Ak je sliznica hrubého čreva ťažko zasiahnutá, napríklad vredová kolitída, potom teplá urina bude na začiatku vyvolávať bolesť. Ako by ste sa popálili. Vydržte to, alebo predtým použite obyčajnú moč. Bolesť svedčí o tom, že všetko nepotrebné sa odtrháva a napadnuté miesto sa lieči. Onedlho sa vytvorí nová zdravá tkanina a vy už nebudete nič cítiť.

Zvlášť by som chcel zdôrazniť, že nie je nutné okamžite začínať s Urinou vyvarenou na 1/4 pôvodného objemu. Procedúru zahájte obyčajnú. Potom ju vyvarte na polovicu a až neskôr na 1/4. Ďalej ju nevarte, pretože štruktúra vody sa z najenergetickejšieho, šesťstenného hranola zmení na obyčajné mydlo a efekt zmizne.
Rovnako je možná silná spätná reakcia organizmu na zvýšenú energiu, ktorú tento klystír prináša. Nadbytkom energie sa váš organizmus v prvých chvíľach môže "prevracať" a vy sa budete cítiť veľmi zle. Ide o to, že sa vyrovnáva rozdiel v jeho energetike. 


Samotná procedúra

Keď už poznáme tieto zvláštnosti, popíšeme si samotnú procedúru.
  • Ak použijete vlastnú Urinu (odporúčam vám začať práve tou), vezmite 1 liter, ak bude prevarená, potom začínajte sa 100 - 150 ml a postupne sa dopracujte k 500 ml.
  • Ak sa štítíte, osoľte si vodu. Do 1 litra pridajte 2 polievkové lyžice kuchynskej soli.
V prvom prípade (keď používame obyčajnú Urinu) si vezmite nádobu určenú na klystír, v druhom rade (vyvarenú na 1/4 počiatočného objemu) stačí obyčajná gumová hruška či striekačka.
Technológia použitia nádoby na klystír je nasledujúca:
· Nalejte do nej Urinu a zaveste ju do výšky nepresahujúcej 1,5 metra nad podlahou.
· Hadičku namažte olejom alebo vazelínou. Stlačte ju, aby tekutina nevytekala (ak má kohútik, uzavrite ho).
·  Ľahnite si na lakte (panva musí byť vyššie než ramená), hadičku zaveďte do análneho otvoru do hĺbky 10 - 20 cm. Uvoľnite tlak a kvapalinu postupne púšťajte do hrubého čreva.
· VAROVANIE! Ak hrubé črevo vykazuje nejaké patologické zmeny alebo je prepchaté výkalovými kamenmi, hrozí, že tekutina sa pri rýchlom vlievaní bude tlačiť späť alebo rozťahovať malú dutinku, ktorá je zátkou v podobe zápchy, pričom tým vyvolá bolesť.
·  Aby k tomu nedošlo, kontrolujte tok a hadičku včas stlačte. Podľa toho, ako tekutina zápchou prechádza, jej prúd zosilujte. Dýchajte pomaly, plynulo, ale zhlboka - bruchom.
·  Pri nádychu ho nafukujte a pri výdychu sťahujte. To všetko vám umožní sa vyhnúť rôznym ťažkostiam a nepríjemnostiam. Vaša hrubé črevo bude čisté, až sa do neho dva litre kvapaliny dostanú bez problémov za 30 - 40 sekúnd.
·  Akonáhle máte tekutinu v tele, ľahnite si na chrbát a nadvihnite panvu. Lepšie je, ak urobíte  stoj na ramenách alebo si dáte nohu za hlavu. V tejto pozícii zotrvajte 30 - 60 sekúnd. Navyše môžete zaťahovať brucho. 
·     Následne si opatrne ľahnite a obráťte sa na pravý bok. Tekutina sa z priečnej časti dostane do ťažko prístupného vzostupného tračníka a potom do slepého čreva.
Práve uvedená technika umožňuje rovnako rovnomerne prepláchnuť celé hrubé črevo. Dodržujte aj detaily. Sú preverené praxou. V opačnom prípade vypláchnete a ozdravíte iba časť hrubého čreva a patologické príznaky - zárodok budúcich chorôb - necháte na jeho začiatku, v slepom čreve.
Procedúru je žiaduce vykonávať v ktorúkoľvek vhodnú dobu po vyprázdnení hrubého čreva. Starodávni liečitelia však odporúčajú venovať sa jej pri západe slnka.
Ako dlho klystír držať? Liečitelia dávnych čias radia od západu slnka do súmraku. Podľa môjho názoru na chrbte pokojne ležte 10 - 20 minút, pokiaľ však nebudete cítiť silné nutkanie na stolicu. Akonáhle táto chvíľa nastane, choďte na záchod. Výhodou urinových klystírov je, že sa v organizme drží presne tak dlho, ako je nevyhnutné. Spočiatku po nich nutkanie nastáva rýchlo a je silné. Neskôr, čím je hrubé črevo čistejší, sú intervaly dlhšie. Neznepokojujte sa teda. Organizmus vie najlepšie, kedy má stolicu vypudiť. Ostatne celý proces prebieha pod jeho prísnou kontrolou.


Harmonizačná schéma

  • Schéma urinových klystírov je nasledujúci:
S vlastnou Urinou (prípadne s Urinou mladého zdravého človeka alebo, čo je najlepšie, detí) vykonávajte denne v priebehu jedného týždňa. Druhý týždeň si ich dávajte obdeň, tretí vždy po dvoch dňoch, štvrtý každý tretí deň a piaty raz týždenne. Ďalej si ich môžete dávať raz za 1 - 2 týždne. Tento cyklus opakujte 2 - 3-krát ročne, v dňoch jarnej a jesennej rovnodennosti a tiež (zvlášť teplé klystíry) v januári a vo februári.
  • Čo sa týka vyvarenej uriny, prebieha cyklus takto:
Začínajte s 100 g a po jednom dni dávku zvýšte o 100 g. Akonáhle sa dopracujete k 500 g, dajte si 2 - 4 klystíry a potom po jednom dni dávku postupne o 100 g znižujte, až sa dostanete k východiskovej, teda ku 100 g. Potom si môžete dávať 100 -150 gramový klystír raz za 1 - 2 týždne:
Takisto tento cyklus sa opakuje ako predchádzajúce a v rovnakej dobe. V prípade, že sa objavia nejaké problémy, dávku nezvyšujte, ale niekoľkokrát použite rovnakú a potom ju znižujte. V nasledujúcom cykle bude všetko prebiehať normálne.
Uvediem niekoľko názorných príkladov použitia urinového klystíru.